Οι καθηγητές του Ωδείου

Μπέκος Ευριπίδης

Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών

Ο Ευριπίδης Μπέκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991. Είναι κάτοχος όλων των Πτυχίων Ανωτέρων Θεωρητικών από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, απόφοιτος Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει μελετήσει σύνθεση με τον καταξιωμένο συνθέτη και καθηγητή του Α.Π.Θ. Χρήστο Σαμαρά και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Σύνθεσης του Leeds Beckett University (Leeds School of Arts, Η.Β.)

Έχει λάβει -μεταξύ άλλων- το Παγκόσμιο Βραβείο Ορχηστρικής Σύνθεσης «Νίκος Σκαλκώτας» και «Καλύτερος Έλληνας Συνθέτης κάτω των 35 ετών» (2019, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Ένωση Ελλήνων Μουσουργών), Α’ Βραβείο «Θεόδωρος Αντωνίου» (2020, Ε.Ε.Μ.), Β’ Βραβείο στον Διαγωνισμό «Ελληνική Επανάσταση & Μελοποιημένη ποίηση» (2021, Εθνική Λυρική Σκηνή – Ε.Ε.Μ.), Γ’ Βραβείο «Δημήτρης Δραγατάκης» (2018, Ε.Ε.Μ.).

Έχει δεχθεί αναθέσεις έργων από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (έργα: «PALINGENESIS» – κύκλος συναυλιών «Ελληνική Επανάσταση IV» και «L ’Avenir de l’Oiseau en Cage» με αφορμή τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (έργο: «ΝΑΜΑ» για το «Φεστιβάλ Πιάνου 2020») κ.α. ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και σε άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται έργα σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής, μουσικής δωματίου, σολιστικά έργα, έργα ηλεκτροακουστικής μουσικής, έργα μεικτών μέσων (mixed-media), μουσική για θέατρο καθώς και τέσσερις προωσωπικές δισκογραφικές κυκλοφορίες από εταιρίες όπως η Universal Music Greece, MINOS-EMI, AYLOS με συνεργασίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Ζουγανέλης, ο Λ.Μαχαιρίτσας κ.α.

Από το 2015 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ενώ είναι και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr