Οι καθηγητές

Χανδράκης Δημήτρης

Καθηγητής Βιολιού

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Ιδρυτικό μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, σπούδασε Βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Κοσμά Γαλιλαία και στο Universität für Musik und darstellende Kunst Wien με τον Günter Pichler. Αποφοίτησε με Δίπλωμα Σολίστ το 1988.
Ως σολίστ, εμφανίστηκε με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες.
Από το 1992 έως το 1996 υπήρξε εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το 1996 έως το 2003 εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων των Γιώργου Σισιλιάνου, Νίκου Σκαλκώτα, Μίκη Θεοδωράκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, καθώς επίσης τα πρώιμα κουαρτέτα εγχόρδων του Carl Nielsen και τα κυριότερα έργα μουσικής δωματίου του Ottorino Respighi.
Από το 1993 και για 20 χρόνια δίδαξε βιολί στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2002 είναι Kαθηγητής Bιολιού στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάσκει επίσης στη Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας και στην Internationale Musiktage, στο Brache της Γερμανίας.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για δύο θητείες , Αντιπρύτανης του πανεπιστημίου(2018-2023) καθώς και αντιπρόεδρος του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ.
Για τη δραστηριότητά του με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, τιμήθηκε με το “Μεγάλο Βραβείο” της “Ένωσης Κριτικών Μουσικής και Θεάτρου”.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr