Οι καθηγητές του Ωδείου

Χατζή Αθανασία

Καθηγήτρια Κοντραμπάσου

Η Νάνση Χατζή σπούδασε κλασική κιθάρα με υποτροφία και πήρε το δίπλωμα με καθηγητή τον Γ. Φουντούλη, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε και το δίπλωμα κοντραμπάσου από την τάξη του Β. Παπαβασιλείου. Παράλληλα τελείωσε τα Ανώτερα θεωρητικά με τον μαέστρο Γ. Καρκάλα και το δίπλωμα Σύνθεσης με τον μαέστρο Ε. Τριανταφύλλου.

Παρακολούθησε master classes με καθηγητές τους: D. Mc Tier, R. Martin, P. Bagovska, Karoly Saru (κοντραμπάσο), Κ. Κοτσιώλη, Ε. Ασημακόπουλο, Λ. Ζώη, Garau  – Millet, P. Gregory, M. Barueco, R. Dyens (κιθάρα).

Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, Ολλανδία ) είτε ως σολίστ είτε ως μέλος συνόλου ή ορχήστρας. Υπήρξε μέλος επιτροπών διαγωνισμού και επίσημη προσκεκλημένη στο 1ο και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κιθάρας, στο 1ο Διεθνές Χειμερινό φεστιβάλ κιθάρας, το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής και Έικαστικών (Βόλος) και το 8ο Φεστιβάλ  Κιθάρας Βέροιας. Έχει συμμετοχές σε CD’s, ηχογράφησε για το κρατικό ραδιόφωνο και εμφανίστηκε στην τηλεόραση. Συνεργάστηκε με την Orkest van Utrecht, τηv συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηνών, την ορχήστρα «Παλλίντονος Αρμονία» του Γιάννη Μαρκόπουλου, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου και διηύθυνε την Μαντολινάτα Αλμυρού.

Από το 2001 έως το 2010 ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

 Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για : σόλο κιθάρα, 2 κιθάρες και φλάουτο, ορχήστρα και χορωδία, μεταγραφές, διασκευές για 2 κιθάρες και χορωδία κ.ά.

Στις εκπαιδευτικές της δράσεις εντάσσεται και η διοργάνωση σεμιναρίων κοντραμπάσου, θεωρητικών και ορθοσωμικής για μουσικούς  με έλληνες και ξένους προσκεκλημένους.

Από το 2012 διευθύνει την Ορχήστρα Κιθάρας του ΔΩΛ και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης Ορχηστρών Κιθάρας Λάρισας που διοργανώνεται από το ΔΩΛ.

 Έίναι 1ο κοντραμπάσο στη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και στη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου ενώ παράλληλα είναι μέλος των Ορχηστρών Λαϊκής μουσικής και «Ενωδεία» του Δ.Ω.Λ.

Διδάσκει κοντραμπάσο και κιθάρα στα Δημοτικά ωδεία Λάρισας, Βόλου και Αλμυρού.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr