Οι καθηγητές του Ωδείου

Χρήστος Λενούτσος

Διευθυντής Δ.Ω.Λ. & Καθηγητής Πιάνου

Ο Χρήστος Λενούτσος γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε με τους Αριάδνη Καλλιάζη-πιάνο και Γιάννη Τσανακά-ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Συνέχισε τις σπουδές του με τους Doris Wolf-Blumauer και Elza Kolodin στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Γκρατς Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου, από όπου απέκτησε τους τίτλους σπουδών Bach-elor of Arts και Master of Arts.
H Elza Kolodin επέδρασε καταλυτικά στην πιανιστική του διαμόρφωση.
Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από το Ίδρυμα Τζίνα Μπαχάουερ, το Ίδρυμα Ωνάση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Αυστρίας, ενώ κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική του διαδρομή αποτέλεσε η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Ελένη Μυκονίου».
Έχει μελετήσει με κορυφαίους πιανίστες όπως οι Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου – Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.
Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες της Ρουμανίας, Σερβίας και Ελλάδας.
Είναι μέλος του μοναδικού παγκοσμίως πιανιστικού συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα-12 πιανίστες).
Έχει διδάξει για περισσότερο από δέκα χρόνια πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Σήμερα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, διατηρώντας παράλληλα τάξη πιάνου.
Οι μαθητές του έχουν διακριθεί και βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Τα πτυχία και διπλώματα των μαθητών του, έχουν δοθεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία με αριστεία.
Είναι ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Μουσικότροπο και ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης
Σύνθεσης “outHEAR New Music Week”.
Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr