Οι καθηγητές του Ωδείου

Ευδοξία Αποστολίδου

Καθηγήτρια Φαγκότου/Θεωρητικών

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα βήματα μουσικής τα ξεκίνησε στο Π.Κ.Α (Πρότυπο κέντρο αρμονίου , σύστημα Elentone) του ωδείου Φίλιππος Νάκας, όπου και εργάστηκε αργότερα επί δέκα χρόνια σαν καθηγήτρια. Συνέχισε πιάνο στην τάξη της Borislava Taneva και φαγκότο στην τάξη της Erika Szalai του Νέου ωδείου Θεσσαλονίκης.
Το 1996 πήρε πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα με καθηγήτρια την Ευαγγελία Κίκου . Εισήχθη στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης και το 2001 πήρε Δίπλωμα φαγκότου με Άριστα παμψηφεί απ’ την τάξη της Er. Szalai. Το 2020 πήρε πτυχίο Ενοργάνωσης με βαθμό Άριστα από την τάξη του Αντώνη Νταρακλίτσα και πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα από την τάξη του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φαγκότου με τους Livia Vissoly, György Lakatos, Γιώργο Φαρούγγια, Μιλτιάδη Οικονόμου και «ερμηνεία της μουσικής» με τον Γιώργο Χατζηνίκο . Επίσης έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Z.Kodaly σε Ουγγαρία και Ελλάδα καθώς επίσης σεμινάρια Μουσικοπαιδαγωγικών στο Μουσικό κολλέγιο Θεσσαλονίκης με τις Χαρίκλεια Παπανικολάου , Παυλίνα Λιάτσου και Λευτέρη Αγγουριδάκη(κρουστά).
Από το 2003 ζει κι εργάζεται στη Λάρισα. Κατά το διάστημα 1999-2015 διετέλεσε Α’ φαγκότο στη Συμφωνική ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων και κατά το 2009-2020 μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων. Είναι μέλος του κουϊντέτου
Ξύλινων πνευστών «ο ήχος ως έχει» και διδάσκει στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας φαγκότο, φλογέρα και θεωρητικά.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr