Οι καθηγητές του Ωδείου

Φυσέκης Θάνος

Καθηγητής Σαξοφώνου

Ο Θάνος Φυσέκης είναι ειδικευόμενος του Σαξοφώνου στο Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – τμήμα επιστήμης και τέχνης (τάξη Αθανασίου Ζέρβα) είναι μέλος κριτικών επιτροπών για το Σαξόφωνο, Επίτιμο μέλος του “European Centre for Saxophone Stude” της Γαλλίας ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα, συνεργάτης του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου Jean-Marie Londeix για την παιδαγωγική του Σαξοφώνου καθώς και ιδρυτικό μέλος & Γραμματέας του “Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος”.
Σπούδασε Σαξόφωνο στο Ωδείο Αθηνών και πήρε δίπλωμα το 2000 από την τάξη του Θεόδωρου Κερκέζου, στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Master class από τους Jean marie Londeix, Claude Delangle κ.α. όπως και μαθήματα ανώτερων θεωρητικών (Πτυχία-αρμονίας, αντίστιξης, φυγής, Ενοργάνωσης, τελειόφοιτος διπλώματος Σύνθεσης).
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ρεσιτάλ, αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες σε αίθουσες όπως: espace pierre carden στο Παρίση, Λευκές Νύχτες στην Αγία Πετρούπολη, στη Ιταλία (σε διοργάνωση της όπερας του Κάλιαρι) Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ρωμαϊκή Αγορά Ακρόπολη Αθηνών, αίθουσα Γκαίτε κ.α.
Έχει παραδώσει μαθήματα (masterclass) σε διεθνή φεστιβάλ αλλά και σε διάφορα μουσικά ιδρύματα της Χώρας μας.
Διδάσκει στα Δημοτικά Ωδεία Λάρισας και Λαμίας. Επίσης δίδαξε από το 2000 στο Μουσικό σχολείο Λαμίας, Καρδίτσας, και Βόλου όπως και στα Δημοτικά Ωδεία Βόλου και Τρικάλων.
Μαθητές του συμμετείχαν & διακρίθηκαν με Βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, πολλοί απ αυτούς πήραν υποτροφίες για πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σήμερα κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διακεκριμένοι Έλληνες Συνθέτες έχουν γράψει και αφιερώσει έργα γι αυτόν.
Το 2003 & 2007 Διοργάνωσε την Διεθνή Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λαμία, το 2012 την Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο και στο Πήλιο τo 2014, καθώς και το Internatiοnal Saxophone Festival που διεξάγεται στη Λάρισα κάθε χρόνο από το 2015.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr