Οι καθηγητές του Ωδείου

Ιωάννα Σιοπούδη

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974.
Σπούδασε Πιάνο στο Δ.Ω.Λ. με τους Λ. Ρίζου και Τ. Σακελλάριο και αρμονία με τους Δ. Δημόπουλο και Ι. Τσανακά. Στα μαθητικά της χρόνια υπήρξε μέλος και συνοδός-πιανίστα της Γυναικείας Χορωδίας του Δ.Ω.Λ., όπως και συνοδός στις τάξεις οργάνων και μονωδίας. Έδωσε ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίστηκε σε συναυλίες ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου αλλά και ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Ω.Λ. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Δ.Ω.Λ., παρακολούθησε σεμινάρια και μελέτησε εντατικά με σημαντικούς παιδαγωγούς, όπως οι Γ. Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, R. Penkova, Ρ. Οικονομίδου, Δ. Τουφεξής κ.ά.
Η αναζήτηση για περαιτέρω καλλιτεχνική εκπαίδευση την οδήγησε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg Αυστρίας, στο τμήμα Instrumental-Gesangs Paedagogik (ειδίκευση πιάνο) με καθηγητή τον G. Kern. Το 1995 απέκτησε Δίπλωμα Διδασκαλίας και μετά από πληθώρα μουσικών δράσεων, εμπειριών και βιωμάτων υψηλού επιπέδου, αποφοίτησε με Magister Artium το 1998.
Η μετέπειτα επιστροφή στην αγαπημένη της Λάρισα και το Δ.Ω.Λ. αποτέλεσε φυσική συνέχεια της πρότερης ποικίλης καλλιτεχνικής της δραστηριότητας, η οποία εμπλουτίστηκε και με το δύσκολο έργο της διδασκαλίας του οργάνου.
Μακροχρόνια και γόνιμη, επίσης, είναι η συνεργασία της με τον μαέστρο Δ. Καρβούνη (Μουσικός Σύλλογος, Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Λ.) και το οργανικό σύνολό του “Ενωδεία”, στο οποίο παίζοντας, “απολαμβάνει” τραγούδια αγαπημένων συνθετών και ποιητών, όπως και μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr