Οι καθηγητές του Ωδείου

Κουσκουρίδας Σταύρος

Καθηγητής Παραδοσιακού Κλαρίνου

Ο Σταύρος Κουσκουριδας γεννήθηκε το 1975 στη Νεα Ιώνια Βόλου. Η οικογένεια του δεν έχει άμεση σχέση με την μουσική αλλά έτρεφε μεγάλη αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι και χορό. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την παραδοσιακή φλογέρα και στην συνέχεια με την τέχνη του παραδοσιακού κλαρίνου δίπλα στον μεγάλο σολίστα Βασίλη Τρομάρα.
Σε ηλικία 17 ετών διδάσκει το παραδοσιακό κλαρίνο σε ωδεία, μουσικά σχολεία ως και σήμερα και το2003 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεξιότητα στο παρ. κλαρίνο. Από το 2018 διδάσκει παραδοσιακό κλαρίνο στη Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Το 2000 ξεκινά η συνεργασία του με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα που παίξε καθοριστικό ρόλο στην Ελληνική Μουσική με την έκδοση πολλών δίσκων μουσικής. Με την ορχήστρα, αρχίζει μια πορεία έντονης δραστηριότητας με εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μ’ ένα σημαντικό εκδοτικό έργο δίσκων CD’s.
Συμμετέχει ως σολίστας στην ορχήστρα «Ιώνια» η οποία έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές και μουσικούς.
Έχει συνεργαστεί ως σολίστας στο κλαρίνο με κορυφαίες προσωπικότητες της Ελληνικής και της Διεθνούς μουσικής σκηνής όπως , Jordy Saval, Ara Dinkjian, Γιάννη Μαρκόπουλο, και πολλούς άλλους, καθώς και με την πλειονότητα των τραγουδιστών από το χώρο του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού όπως και από τον χώρο της παράδοσης. (Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Μητσιά, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Διονύση Σαββόπουλο, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Μπάμπη Τσέρτο, Δόμνα Σαμίου, Χρόνη Αιδονιδη και άλλους πολλούς.)
Ειναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής, πτυχιούχος της κλασσικής αρμονίας και του ευρωπαϊκού κλαρινέτου καθώς και απόφοιτος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στο τμήμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Η καταξίωση του ως σολίστας στο χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής του έχει δώσει τα εφόδια ώστε να ασχοληθεί και με άλλα είδη μουσικής (κυρίως τη βαλκανική μουσική ). Ζει στο Βελεστίνο.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr