Οι καθηγητές του Ωδείου

Μαρία Λενούτσου

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Μαρία Λενούτσου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας αποκτώντας πτυχίο πιάνου στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη.
Συνέχισε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με το δίπλωμα πιάνου στην τάξη του Νικόλαου Αστρινίδη.
Από το 1992 διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ μέχρι σήμερα δίδαξε σε διάφορα μουσικά ιδρύματα, όπως το Λαρισαϊκό Ωδείο, στα Μουσικά Σχολεία Λάρισας, Βόλου και Τρικάλων, όπως και σε ολοήμερα σχολεία.
Διετέλεσε διευθύντρια στη Μουσική Σχολή Σοφάδων. Εργάσθηκε ως συνοδός πιάνου στη σχολή μονωδίας του ΔΩΛ και στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας, στην οποία δίδαξε επίσης ως καθηγήτρια μουσικής.
Σε όλη τη διδακτική της πορεία, διοργάνωσε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων με τους μαθητές της στους καλλιτεχνικούς χώρους που εργάστηκε.
Μελοποίησε το ποίημα από το έργο του Καρκαβίτσα «Φραγκαβίλα», ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο “Χαμόγελο του Παιδιού” για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η ζωγραφική αποτελούσε για πολλά χρόνια πηγή έμπνευσης για την ίδια, οδηγώντας την στην παρουσίαση της πρώτης ατομικής έκθεσης τον Σεπτέμβριο του 2022. Τους πίνακές της διακρίνουν στοιχεία ιμπρεσιονισμού και σύγχρονης τέχνης.
Σήμερα εργάζεται στο ΔΩΛ ως καθηγήτρια πιάνου.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr