Οι καθηγητές του Ωδείου

Ρουπακιά Αλεξάνδρα

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Αλεξάνδρα Ρουπακιά γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχοντας συνεχή διδακτική εμπειρία από το 2005 τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εργάζεται πλέον ως μόνιμη Καθηγήτρια Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών της με ειδίκευση στο Πιάνο από το Goldsmiths University of London παίρνοντας διάκριση στο τελικό της ρεσιτάλ με καθηγητή τον Andrew Zolinsky. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον κατέχει με άριστα τόσο Δίπλωμα όσο και Πτυχίο Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθώς και Πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών Μουσικής (Φούγκας, Αντίστιξης και Αρμονίας), επίσης με άριστα, από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Το ρεπερτόριό της καλύπτει έργα από την εποχή Μπαρόκ έως και τον 20ο αι. δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην Ιμπρεσιονιστική Περίοδο του Claude Debussy, έργα του οποίου έχει ερμηνεύσει σε συναυλίες αλλά και έχει ηχογραφήσει.
Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια Πιάνου με διακεκριμένους πιανίστες διεθνούς φήμης όπως οι Sergey Senkov, Bernard Ringeissen, Δημήτριο Τουφεξή.
Σε συνεργασία με την εταιρεία μουσικής παραγωγής Aphaia Music, με έδρα το Λονδίνο, ηχογραφεί άλμπουμς για λογαριασμό της εταιρείας.
Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της γυναικείας χορωδίας του Δ.Ω.Λ. και της μεικτής χορωδίας του Α.Π.Θ.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr