Οι καθηγητές του Ωδείου

Θανάσης Καλαμπάκας

Καθηγητής Κιθάρας

Ο Θανάσης Καλαμπάκας γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος κιθάρας με «Άριστα Παμψηφεί» από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου τάξη Αργύρη Μπατσκίνη καθώς και κάτοχος των πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών Αρμονίας , Αντίστιξης και Φυγής.
Παρακολούθησε μαθήματα σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας με διακεκριμένους σολίστες όπως ο Tomas Muller Pering, G. Reinchenbach, A. Dessiderio, H. Kappel, K. Κοτσιώλης κ.α
Συμμετείχε ως προσκεκλημένος καθηγητής στο 2ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, καθώς και σε Πανελλήνια και Διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς Κιθάρας στη Βέροια ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Δίδαξε στο πρόγραμμα κατάρτισης μουσικών και μουσικοπαιδαγωγών που πραγματοποίησε η Πανελλήνια ένωση Καθηγητών Μουσικής στην Καρδίτσα και συνέπραξε ως κιθαριστής με την ορχήστρα Ρεζιγράντε της Βουλγαρίας. Υπήρξε μέλος της ορχήστρας κιθαριστών «Διάχορδοι» του Μακεδονικού Ωδείου Θεσ/κης με την οποία και συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς στο εξωτερικό , και έδωσε συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας.
Δημιούργησε και διηύθυνε επί σειρά ετών ως υπεύθυνος καθηγητής και μαέστρος την ορχήστρα κιθάρας ¨APOYANDO¨ του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με την οποία έδωσε συναυλίες στη Λωζάνη (Ελβετία) και σε διάφορες πόλεις της πατρίδας μας.
Σήμερα, είναι μέλος της Μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μέλος του μουσικού συνόλου «ΕΝΩΔΙΑ» και εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο της Λάρισας και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr