Οι καθηγητές του Ωδείου

Ολυμπία Τσαγιάννη

Καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, είναι απόφοιτη της τάξης Φυγής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, με καθηγητή τον Νίκο Καριώτη. Ταυτόχρονα με τις κλασσικές μουσικές σπουδές της, παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας «Μουσική Θεάτρου & Κινηματογράφου» με καθηγητές αντίστοιχα τους συνθέτες Γιώργο Μπουντουβή και Δημήτρη Παπαδημητρίου. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον Θανάση Παναγούλη. Είναι τελειόφοιτη της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ («Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό»).
Έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα Διεύθυνσης Χορωδίας, ανάλυσης μουσικών έργων, Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, βιωματικά εργαστήρια του Ιδρύματος Ωνάση, παιδαγωγικά εργαστήρια καθώς και διεθνή συνέδρια. Εργάστηκε ,ως καθηγήτρια Μουσικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για πολλά χρόνια σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Δόμνα Σαμίου κ.α.) και θεατρικές παραστάσεις ( γράφοντας τη μουσική τους αλλά και έχοντας την επιμέλεια τους. Επιμελήθηκε και έγραψε τη μουσική παρουσιάσεων βιβλίων μεγάλων εκδοτικών οίκων που αφορούσαν βιβλία των: Ελένης Πριοβόλου, της καθηγήτριας Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Λαδογιάννη Γεωργίας ,Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Μαρία Παπαγιάννη, Σοφία Μαντουβάλου, Μαριανίνα Κριεζή, Σοφία Ζαραμπούκα κ.α. Έγραψε και επιμελήθηκε μουσική για θεατρικές παραστάσεις.
Τα τελευταία χρόνια γράφει (κείμενα και μουσική) και ανεβάζει μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά της μουσικής προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στην οποία διδάσκει, κάνοντας πρωτότυπες συνεργασίες. Επιμελείται και συντονίζει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα του ΔΩΛ και έχει παρουσιάσει αρκετά οπτικοακουστικά project για μαθητές σχολείων.
Το 2018 ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του Φεστιβάλ Μουσικότροπο και το 2021 συμμετείχε στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του.(https://2021.mousikotropo.gr/ )
Έχει διδάξει στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Λάρισας), στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας Βόλου και από το 1999 εργάζεται μόνιμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ως θεωρητικός αλλά και ως μουσικοπαιδαγωγός.(Υπεύθυνη Μουσικής Προπαιδείας Δ.Ω.Λ.)

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr