Οι καθηγητές του Ωδείου

Τσιμπώνης Δημήτρης

Καθηγητής Κιθάρας

Ο Δημήτρης Τσιμπώνης γεννήθηκε στην Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα στο Λαρισαϊκό Ωδείο από όπου πήρε και το πτυχίο του από την τάξη του Δ.Κοπάνα.

Για τα επόμενα 2 χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στην τάξη διπλώματος Α.Λιάλιου και στην συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταδιπλωματικό πρόγραμμα κλασικής κιθάρας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης με τον διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητή Κ.Κοτσιώλη.

Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με σολίστες, συνθέτες όπως: L.Brouwer, S.Assad, O.Assad, R.Dyens , N.Koshkin, M.Barrueco, M.Dylla, A.Desiderio , R.Gallen, M.Tamayo, Z.Dukic, κ.α.

Το 2005 βραβεύτηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό του 27ου Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου όπου μετέπειτα έγινε καλλιτεχνικός σύμβουλος.

Είναι μέλος επιτροπών σε διαγωνισμούς κιθαριστών και πτυχιακών-διπλωματικών εξετάσεων όπου και μαθητές του έχουν διακριθεί για την εξαιρετική τους απόδοση.

Έχει εμφανιστεί ως καθηγητής-κιθαριστής σε φεστιβάλ εντός και εκτός της χώρας όπου έχει παρουσιάσει πρωτότυπα έργα για μία και δύο κιθάρες καθώς και μεταγραφές σε έργα σημαντικών συνθετών με σύνολα μουσικής δωματίου.

Από το 1998 διδάσκει σε ωδεία, σχολές και μουσικά σχολεία όπου πολλοί μαθητές του ολοκληρώνουν τις μουσικές σπουδές τους με επιτυχία.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr