Οι καθηγητές του Ωδείου

Ζιώγα – Δεδε Στέλλα

Καθηγήτρια Πιάνου

Η Ζιώγα-Δέδε Στέλλα γεννήθηκε στην Λάρισα το 1973. Κόρη της Αριάδνης Καλλιάζη – καθηγήτριας πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ξεκίνησε τα μαθήματα της σε ηλικία 7 ετών. Δασκάλα της στο ξεκίνημα της η Ματούλα Λαζαρίδου και ο συνθέτης – πιανίστας Γεώργιος Γεωργιάδης. 9 χρόνων κερδίζει το Α ́ βραβείο (χρυσό μετάλλιο) στο μουσικό διαγωνισμό “ο Φίλων” (1982-1983). Το 1985 εντάσσεται στην του Απόστολου Αλεξίου – τότε καθηγητή των Δ.Ω.Λ. και μετέπειτα διευθυντή του δημοτικού ωδείου Λάρισας από την οποία και αποφοιτά
Το 1986 κερδίζει το Β ́ βραβείο (αργυρό μετάλλιο) στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της “Χ.Ο.Ν.”. Την ίδια χρόνια έχει την τύχη να γνωριστεί με την διεθνούς φήμης σολίστ Μαρία-Χαρογιώργου-Σιγάρα όπου και μαθήτευσε στο πλάι της για μια περίπου δεκαετία. Παράλληλα αποκτά και τα πτυχία της σχολής ανώτερων θεωρητικών των τμημάτων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας.
Το 1992 παίρνει το δίπλωμα της με άριστα διάκριση και 1o τιμητικό βραβείο.
Όλο αυτό το διάστημα δίνει πολλά ατομικά ρεσιτάλ, παρακολουθεί σεμινάρια κάνει ηχογραφήσεις για την Ελληνική Ραδιοφωνία και συμπράτει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Ω.Λ. σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη.
Από το 1992 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισα.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr