Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Φιλοσοφία

Μουσική εκπαίδευση – Μουσικός πολιτισμός
Σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον
Στο κέντρο της πόλης

Μουσική εκπαίδευση & Μουσικός πολιτισμός

Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε μουσική εκπαίδευση και μουσικό πολιτισμό μέσα σε ένα εμπνευσμένο περιβάλλον. Βασικές μας αξίες αποτελούν η βαθιά μουσική γνώση, οι καλλιτεχνικές δεξιότητες, η καταρτισμένη μουσική εκπαίδευση. Για αυτό και το διδακτικό προσωπικό μας αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς και παιδαγωγούς.

Τα πρώτα βήματα

Τα πρώτα βήματα των παιδιών στον κόσμο της μουσικής είναι αποφασιστικής σημασίας για την μετέπειτα μουσική του εξέλιξη. Το γνωρίζουμε και δημιουργήσαμε ειδικά προγράμματα που τα φέρνουν σε επαφή με ευχάριστους, παιγνιώδεις και δημιουργικούς τρόπους.

Οι καλλιτεχνικές μας αξιώσεις είναι υψηλές. Οι μαθητές μας διακρίνονται για το υψηλό τους επίπεδο επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε διάφορες καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Είναι προτεραιότητά μας και φροντίζουμε να συνεχίσουμε αυτή την ανοδική πορεία μέσα σε ένα συνεργατικό κλίμα μεταξύ των διδασκόντων και σπουδαστών/τριών μας.

100 χρόνια λειτουργίας

Η δημιουργία μουσικού πολιτισμού ήταν ανέκαθεν σημαντική για εμάς. Η ιστορία του ιδρύματός μας το αποδεικνύει στα σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας του. Χτίσαμε στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δομές μας βραβευμένα μουσικά σύνολα που στελεχώνουν σπουδαστές/τριες και το διδακτικό προσωπικό μας. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Παιδική Χορωδία, Μικτή Χορωδία, γυναικεία χορωδία “InDONNAtion”, τρεις μαθητικές ορχήστρες διαφορετικών ηλικιακών επιπέδων, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, κουιντέτο πνευστών «Ο ήχος ως έχει» και Λαϊκή Ορχήστρα.

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr