Σύγχρονη Μουσική

Τμήμα Ηλεκτρικής και Ακουστικής Κιθάρας Jazz-Pop-Rock

Στο τμήμα της Ηλεκτρικής και Ακουστικής κιθάρας διδάσκονται τα μοντέρνα στιλ μουσικής όπως: pop, rock, blues, funk, jazz, έντεχνο. Η διδασκαλία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε μαθητή και περιλαμβάνει εκμάθηση βασικών τεχνικών της Ηλεκτρικής και Ακουστικής κιθάρας, κλιμάκων συγχορδιών και ρυθμικών σχημάτων της σύγχρονης μουσικής, ρεπερτορίου αντίστοιχου των μουσικών στιλ που προαναφέρθηκαν, όπως επίσης σύγχρονης αρμονίας, αυτοσχεδιασμού και τεχνικών μοντέρνας σύνθεσης.
Προοδευτικά, δίνεται η δυνατότητα στον σπουδαστή να ενταχθεί σε διάφορα μουσικά σύνολα.
Η Ηλεκτρική κιθάρα είναι ένα από τα μουσικά όργανα που κυριαρχούν στις μοντέρνες ορχήστρες.

Τμήμα Ηλεκτρικού Μπάσου

Ο ρόλος του ηλεκτρικού μπάσου είναι να υποστηρίζει τη μουσική βάση σε ένα μουσικό σύνολο. Η παρουσία του δημιουργεί ένα αρμονικό και ρυθμικό υπόβαθρο κατάλληλο να υποστηρίξει συνθέσεις διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων. Rock, Pop, Jazz, Latin , Brazilian, Fusion ακόμα και συνθέσεις από την ελληνική σκηνή μιας και το όργανο συμμετέχει με σημαντική παρουσία στην εγχώρια δισκογραφία.
Σκοπός των μαθημάτων είναι σε αρχικό στάδιο οι μαθητές να γνωρίσουν την τεχνική λειτουργία του οργάνου με την γνωριμία βασικών τεχνικών και μουσικών πληροφοριών όπως κλίμακες, συγχορδίες και ρυθμική κατανόηση του ρεπερτορίου που ενδιαφέρει τον μαθητή.
Στην συνέχεια οι μαθητές του ηλεκτρικού μπάσου διδάσκονται και μελετούν σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό.
Βασικός στόχος του μαθητή είναι να αποκτήσει δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να συμμετέχει σε μουσικά σύνολα και ορχήστρες.
Δεν υπάρχει περιορισμός στην διδασκαλία και δίνεται η δυνατότητα για προετοιμασία των μαθητών με σκοπό, σπουδές ανωτέρου επιπέδου σε ανώτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τάξη Κρουστών – Drums Set

Στην τάξη των κρουστών, διδάσκεται και το σετ τυμπάνων (Drums set) που είναι βασικό όργανο στη μοντέρνα ορχήστρα. Μαζί με το ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» μιας μπάντας.
Διδάσκονται όλα τα στιλ μουσικής, ξένης – Rock, Pop, Latin, Blues, Jazz – και Ελληνικής. Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στον μαθητή, ο οποίος μαθαίνει βασικές τεχνικές του οργάνου, όλα τα στιλ και εξειδικεύεται στο στιλ της προτίμησής του.
Επίσης έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στα μουσικά σύνολα του ωδείου, είτε κλασσικής είτε σύγχρονης κατεύθυνσης.
Διδάσκων: Γιάννης Μακρυγιάννης

Πλατεία Λαού – ΤΚ 41221 – Λάρισα
2410 536 886
dodiolar@yahoo.gr